Земјоделство, шумарство и рибарство (32)
Рударство и вадење на камен (8)
Преработувачка индустрија (320)
Снабдување со електрична енергија, гас, пареа и климатизација (16)
Снабдување со вода; Отстранување на отпадни води, управување со отпад и дејности за санација на околината (18)
Градежништво (178)
Трговија на големо и трговија на мало; Поправка на моторни возила и мотоцикли (946)
Транспорт и складирање (335)
Објекти за сместување и сервисни дејности со храна (91)
Информации и комуникации (66)
Финансиски дејност и дејности на осигурување (10)
Дејности во врска со недвижен имот (35)
Стручни, научни и технички дејности (137)
Административни и помошни услужни дејности (62)
Јавна управа и одбрана; Задолжително социјално осигурување (0)
Образование (18)
Дејности на здравствена и социјална заштита (76)
Уметност, забава и рекреација (14)
Други услужни дејности (68)
Дејности на домаќинствата како работодавачи; Дејности на домаќинствата кои произведуваат разновидна стока и вршат различни услуги за сопствени потреби (0)
Дејности на екстратериторијални организации и тела (0)

 

АД ЕВРОПА-Скопје

Акционерско друштво фабрика за чоколади, вафли и бонбони ЕВРОПА-Скопје

Производство на какао, чоколади и кондиторски производи
Шифра на дејност: 10.82
Место: СКОПЈЕ - ГАЗИ БАБА
Општина: ГАЗИ БАБА

Адреса: 808 бр.8
www.evropa.com.mk
menkan@evropa.com.mk
Телефон: 3 114 066
Факс: 3 114 774


AД Европа: Слатка бајка на вкусови кои гарантираат уживање Веројатно доволно е да се каже дека успешно функционира на пазарот од 1882 година, за да знаете дека станува збор за “Европа“. “Европа“ е компанија која остава свој белег на голем број генерации и тоа признание гордо го носи повеќе од 130 години, што ја прави една од најстарите компании во кондиторската индустрија на Балканот. Така, пренесувајќи го искуството и зголемувајќи го квалитетот низ повеќе генерации, таа станува она што е денес – стабилна индустриска компанија со производство од околу 5.000 тона годишно и продажба на странски и домашен пазар. “Европа“ своите почетоци ги започнува како занаетчиска работилница за производство на бонбони, локум и слични производи од шеќер. За разлика од тогаш, денес таа е модернизирана фабрика за чоколади, вафли и бонбони која може да се пофали со своите достигнувања, a за непогрешливиот квалитет на производите, доволно говорат сертификатите за исполнување на потребните стандарди. “Европа“ е секогаш во чекор со интересите на своите купувачи и современите трендови во кондиторската индустрија, што е повод за ребрендирање на голем број производи и поттик за развој на нови. Elite темните и бели чоколади, Integralissimo интегралните бисквити, Euka Mentol и Ice бонбоните се само дел од изненадувањата кои “Европа“ континуирано ги подготвува за своите верни потрошувачи. Постојано се работи на нови грамажи на производите и редизајн на веќе постоечките амбалажи. “Европа” не застанува ниту за миг. Во последно време сме насочени кон вложување во модерни машини за производство и пакување со цел пратење на трендовите во пакувањата на производите на европскиот пазар. Доказ за стабилноста на нашата компанија е и тоа што во услови на глобална економска криза која го потресе светот во изминатиот период, сѐ уште е присутна во Еврозоната, остваривме позитивни финансиски резултати. Ние ја одбравме довербата на нашите потрошувачи уште многу одамна, па наша цел и задоволство е тоа никогаш да не се промени. Споделете љубов и подарете Европа. Уживајте во вкусот кој ги поминува границите и ги надминува вашите очекувања. Наздравје! Европа – Фабрика за задоволства

Микро компании [0-9]
(2115)
Мали компании [10-19]
(158)
Мали компании [20-49]
(91)
Средни компании [50-249]
(53)
Големи компании [>250]
(13)
Фирми кои вршат извоз
А Б В Г Д Ѓ Е Ж З Ѕ И Ј К Л Љ М Н Њ О П Р С Т Ќ У Ф Х Ц Ч Џ Ш 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0